Informationsbrev december 2022

                                             Informationsbrev december 2022                      

                                                                                                                                                                                         

Det måste bli bättre ordning i återvinningsrummen!

Det kommer in många klagomål till styrelsen om hur det ser ut i återvinningsrummen! Särskilt illa är det i Våxtorpsgränd 6 och Våxtorpsgränd 26, där det verkar som att vissa bara struntar i att sortera sitt avfall. Det här är alldeles oacceptabelt och kan leda till att vi stänger ner dem helt. Återvinningsrummen är en service åt våra boende och den kostar årligen stora summor. Om den missbrukas kan vi begränsa öppethållandet eller ta bort den helt.

Det finns skyltar ovanför tunnorna i återvinningsrummen som visar vad som ska läggas däri. Allt annat ska läggas i soptunnorna eller lämnas på tippen. Matrester får inte förekomma i återvinningsrummen!

Man får inte ställa påsar och stora kartonger med osorterat innehåll utomhus åt fåglar att sprida ut eller åt råttor.

Alla måste ta ansvar och hjälpas åt! Alla har tillgång till våra trivselregler där detta finns skrivet och som de  boende åläggs att följa enligt stadgarna.

Höjning av avgifter.  Höjningen på 6% gäller från och med januari 2023. Anledningen till höjningen är  det förändrade ekonomiska läget där vi i styrelsen ser ökade kostnader för föreningen i form av energi, drift och lån. Vi har denna månad (december) omförhandlat ett av våra större lån och fått en ökad kostnad i räntor. I februari kommer vi att behöva omförhandla ett annat lån vars bindningstid då går ut. Vi i styrelsen har ett ekonomiskt tänk och följer noga föreningens ekonomiska utveckling.

Höjning av hyror SBC (vår ekonomiska förvaltare) har i uppdrag att förhandla hyrorna åt oss med Hyresgästföreningen. Kontakta gärna styrelsen om ni har några frågor som gäller detta.

 

Loftgångarna 1

I förra Infobladet skrev vi om att hålla loftgångarna fria och framkomliga. Vi har sett en del förbättringar men det kan bli bättre. Tänk till exempel på att du eller din granne kan behöva bli hämtad av ambulans. Då är det viktigt att det inte finns saker som står i vägen på loftgången.

Ställ era cyklar i cykelställen eller i cykelrummen i källaren. Där finns också plats för vagnar.

Loftgångarna 2

Det har kommit en del frågor om vem som ansvarar för snöröjningen på loftgångarna. Styrelsen vill härmed meddela att det är den boende som själv ska se till att delen framför lägenheten skottas eller sopas så att den blir framkomlig. Tänk på att era grannar ska kunna komma fram utan att behöva pulsa i snö eller riskera att halka.

Man kan också hjälpas åt. Erbjud din granne att hjälpa till eller be om hjälp ifall du inte kan skotta själv. Du kanske kan låna ut din skyffel eller kvast till den som inte har någon.

 

Motioner

Medlemmar som vill lämna in motioner till föreningsstämma kan lämna in dessa senast den 1 februari enligt våra stadgar.

 

Med detta sagt vill vi i styrelsen önska alla en 

God Jul och ett Gott Nytt År!

Vänliga hälsningar

Styrelsen

Brf Spinnsidan 1