Informationbrev a8gusti 2022

                                              Informationsblad augusti 2022                                             

 

Vi hoppas alla haft en bra sommar!

 

Städdag.

För information: nästa städdag blir lördag den 24 september. Vi sätter upp lappar i portarna när dagen närmar sig. Det kommer att finnas en container på den vanliga platsen. Kom ihåg att kemikalier, el-artiklar och bildäck inte får läggas i containern .

 

Återvinningsrummen/Sopsortering.

Varje hus har ett återvinningsrum med tunnor för: TIDNINGAR, PLASTFÖRPACKNINGAR, METALLFÖRPACKNINGAR, FÄRGAT OCH OFÄRGAT GLAS,SAMT FÖRPACKNINGAR AV KARTONG. Ovanför varje tunna finns tydlig information där man kan se vad som ska läggas däri. Inget annat ska läggas i tunnorna eller sättas på golvet. Detta kallas för sopsortering och varje person som  använder återvinningsrummet ansvarar för att det sköts så att våra sophämtare enkelt kan ta hand om våra sopor.

Om man har saker som inte hör hemma i någon av tunnorna måste man åka eller gå till närmaste återvinningsstation. Det är  inte acceptabelt att lägga någonting utanför tunnorna!

Nyligen har vi fått tillsägelse från Ragn Sells om att de inte kunnat tömma tunnan med metallförpackningar i återvinningsrummet Våxtorpsgränd 6. Någon hade lagt osorterade sopor dvs allt möjligt där. Vi har nu beställt en extra bil för att hämta blandade sopor. Det kostar föreningen (oss själva) extra  pengar.

På golvet hade det också lämnats diverse grovsopor. Se bilden! 

En av våra styrelsemedlemmar har har varit så vänlig att köra med detta till närmaste återvinningscentral. Med detta sagt, det ingår inte i styrelsens uppdrag att ta hand om våra medlemmars (våra grannars) sopor.

Upplysningsvis, vid tidigare misskötsel beslutade styrelsen att stänga och begränsa öppethållningen i ett återvinningsrum för en längre tid. Det hoppas vi inte behöva göra igen.

Om någon har frågor om sopsortering så går det bra att ta kontakt med styrelsen på hemsidan eller bara fråga någon av oss när vi möts.

 

Övrigt: Det ska sättas Rhododendronbuskar längs med gaveln på båda sidor om dörren in till styrelselokalen Våxtorpsgränd 16. Växthuset ombesörjer det under augusti-september.Färgen kommer att vara blandade rosa  nyanser.

                             

Vänliga hälsningar 

Styrelsen