Infobrev augusti 2023

                                                                            Infobrev augusti 2023

Hej!

Vi hoppas att ni alla har haft en skön sommar. Nu kommer vi med lite ny information inför hösten.

 

Höstens städdag          

Boka in lördag den 7 oktober! Då ordnar vi städdag för att göra det fint runt våra hus. Vi börjar kl 10:00 och brukar hålla på några timmar och avsluta med korvgrillning och fika. Vi sätter upp lappar med påminnelse/inbjudan i entreerna när datumet närmar sig. Kom gärna med förslag till arbetsuppgifter om ni har några. Som vanligt kommer det att finnas en container. 

Alla är välkomna även om ni bara kan vara med en stund!

 

Sortering av matavfall/hushållssopor

Just nu förekommer det att plastpåsar med allt möjligt hamnar i de tunnor där det bara får slängas matavfall. Det är viktigt att ni sorterar rätt och lägger era påsar i rätt tunna. Våra soptunnor är märkta med mycket tydliga bilder. Man får aldrig lägga plastpåsar i matavfallstunnorna, de kan fastna i sopbilen, orsaka skador och kosta vår förening onödiga pengar. Plast i matavfallet stör också nedbrytningen till biogas och biogödsel.

 

Förbud att kasta fimpar och snus på marken. Lägg din fimp i en askkopp!

Vi vill påminna om att det  från 1 januari 2022 finns ett allmänt förbud om att kasta snus och fimpar på marken. Vi har skrivit om det i våra gemensamma trivselregler och informerat ett flertal gånger.

Tyvärr har vi nu fått ett klagomål från Förskolan Änglan på Våxtorpsgränd 18. De skriver att det kastas cigarettfimpar från balkongerna ovanför dem. Fimparna hamnar på deras gård som är barnens lekplats. Glödande fimpar har också hamnat på plasttaket till deras pergola och bränt hål i plasten.

I styrelsen ser vi väldigt allvarligt på detta! Barn som stoppar fimpar i munnen kan bli allvarligt sjuka. Vi ser även att det finns en brandrisk och självklart innebär det ett stort obehag för våra grannar på förskolan.

Vi uppmanar alla boende att följa de regler som gäller för allas trivsel och säkerhet.

 

Slipning av golven på loftgångarna. 

Vi har beställt slipning av golven på våra loftgångar och det kommer snart att påbörjas. Vi gör detta för att förhindra att det blir vattenansamlingar och isbildning under vintern. Vi vet att många har påpekat detta och därför väljer vi nu att åtgärda det. Medan arbetet pågår måste ni ta bort allt som står på loftgångarna, bra om ni tömmer loftgångarna redan nu. 

Vi återkommer med mer information så snart vi fått besked om när arbetet ska påbörjas.

 

Vänliga hälsningar

Styrelsen

Brf Spinnsidan 1